Ik nam enkele weken geleden een enge beslissing. Ik heb mijn huidige werkgever toen verteld dat ik mijn contract niet wil verlengen na maart, hoewel ik er doodgraag werk. Waarom? Omdat het tijd is. Tijd om mijn ambitie na te jagen en voor mijn droombaan te vechten! Zo lang als ik me kan herinneren, heb ik een grote liefde voor de creatieve sector en met name voor de mediawereld. Ik werk nu al een jaar binnen een creatieve functie, maar de honger naar meer is groot, enorm groot!
Het lijkt bijna alsof mijn 'manifesting' uit is gekomen nu jullie een oproep online hebben geplaatst! Natuurlijk ben ik realistisch genoeg om te weten dat ik niet van de ene op de andere dag zomaar mijn droombaan zal krijgen. Maar wat als dat toch gewoon zou kunnen…..
Ik heb altijd al de droom gehad om bij aStudio Brussel deel uit te maken van het team, zowel voor als achter de microfoon. Als klein meisje was mijn grootste droom om later de nieuwe Siska Schoeters te worden in Het Glazen Huis. Doorheen de jaren, en ook nu bij jullie oproep, wordt er constant wel een berichtje naar mij gestuurd of het niet tijd is dat ik van mij laat horen.
"Ach Wieb, je hebt een hese stem... Dat gaat toch nooit lukken?", is dan weer een andere reactie van bijvoorbeeld mijn papa, wanneer ik vertel hoe graag ik een radio-dj wil worden. Maar we leven in 2024, en ik geloof dat mijn stem een unieke nieuwe klank kan bieden! En geloof me, zelfs hees kan ik de meest luide en krachtige stem in de ruimte zijn!
Door de twijfel van mijn stem heb ik nooit eerder stappen durven ondernemen. Zo wou ik eigenlijk heel graag BATAC Radio doen, maar heb ik last minute niet eens een inzending durven sturen. Maar ik wil niet opnieuw een opportuniteit mislopen en mezelf ervoor vervloeken, uit schrik dat mijn stem niet voldoende past in het gekende plaatje.
Dus hopelijk hebben jullie evenveel zin om mij te leren kennen als ik om jullie, want ik geloof oprecht dat mijn unieke stem, enthousiaste karakter, speelse mindset en greintje 'je m'en foutisme' een perfecte match kunnen vormen met Studio Brussel!
Momenteel terug te vinden in de gangen van DPG Media
Ik ben zonet als tijdelijke werkkracht aangenomen bij VTM. Daar vul ik Team VTM Creative aan als Digital Editor! Dus durven jullie wel al eens te piepen bij de concullega's, zou het wel eens kunnen dat je een post/promo online tegen komt dat ik er op heb gezwierd. De job is via interim en hang ik dus niet aan vast, moesten er andere opportuniteiten op mijn pad komen 😉
Enkele leuke vermeldingen van vorige projecten!
Stage - Hotel Hungaria
In 2019 deed ik een allround stage bij Hotel Hungaria. Ik mocht meedenken in brainstorms over AVEVE, Collect & Go, Helden, Olly Wannabe, Flowjob en nog veel meer. Als allrounder had ik de luxe alle kanten van een productiehuis te ontdekken!
Stage - De Chinezen (De Kemping)
In 2021 ging ik zes weken mee 'kemperen' op De Kemping. Als Productie assistent kon je op mij rekenen behind the scenes. Het grafisch werk werd mij toevertrouwd en verder kon je mij elke dag in de dichtsbijzijnde Hubo vinden voom nieuw bouwmateriaal te gaan kopen 😉
Voor Altijd Kind - Warmste Week
Voor de laatste editie van De Warmste Week heb ik ook de handen uit de mouwen gestoken! Als midden twinitiger wou ik mijn steentje bijdragen voor het thematiek opgroeien. Dat deed ik door zelf T-shirts te maken en deze te verkopen in mijn webshop.
Het was een serieus engagement waar ik een heleboel lessen uit heb geleerd maar wel ontzettend voldaan ben uitgekomen want in totaal werden er meer dan 250 T-shirts verkocht en meer dan 2000 euro ingezameld dat integraal naar het goede doel is gegaan! 
Kzougraagenondwillen - Willem De Schryver
Ik heb het voorrecht en plezier Willem al enkele jaren te kennen als vriend en dorpgenoot. In 2019 ging ik dan ook naar zijn afstudeerproject gaan kijken. Omvergeblazen was ik! 'Seg Willem, als ik een theaterzaal kan regelen zou je deze voorstelling dan voor het groot publiek willen brengen?' 

Hij stemde enthousiast toe en ik ging aan de slag. Als 'interim projectmanager' lukte het me een uitverkochte zaal klaar te tomen, zodat ook zij met hun mond vol tanden konden komen genieten. Maar corona dacht daar anders over... In 2022 kwam het terug ter sprake, hoe graag we dat allebei toch hadden willen doen. Say less, dacht ik dan. En zo geschiedde! Ik startte terug met de show organiseren en opnieuw kregen we de zaal vol én kon Willem zijn theatershow meermaals brengen voor verschillende middelbare scholen uit de buurt. Ik was zo enorm trots dat we dit met ons tweetjes hadden klaar gerkegen, en nog vele trotser op hoe een mooie voorstelling hij weer had neergezet.
Van een podcast/radioprogramma-idee gesproken!
Ik heb al enkele ideeën voor luisterprogramma's bedacht waarvan ik er alvast twee graag wil verklappen. Het zijn twee programma's dat goed bij mij passen als persoon. ​​​​​​​
Ongefilterd - radioprogramma
Een radiosegment waarin de host samen met een bekende Vlaming dieper ingaat op thema's die beroemdheden vaak geheimhouden, zoals drugsgebruik, one night stands, opmerkelijke uitgaansverhalen, maar ook serieuzere kwesties zoals verslavingen, (seksueel) misbruik, armoede, en meer. In dit programma wordt geen verhaal te extreem en wordt geen enkel geheim achtergehouden.
Terug vanaf nul - podcast
 Wanneer de pandemie begon, nam de motivatie om het nieuws te volgen af. Drie jaar later voel ik me een beetje wereldvreemd. In deze podcast nodig ik experts, deskundigen en simpelweg slimmere mensen dan ik uit om me bij te sturen. Wat is er aan de hand met de wereld? Elke aflevering verdiepen we ons in een thema, uitgelegd door experts op niveau van minder ervaren luisteraars.
Meer van me zien? Klik dan zeker op de social media buttons hieronder ↓
Back to Top